UA / RU
Підтримати ZN.ua

Масляна 2022: прості та смачні рецепти млинців

Ця страва є головною на святковому столі.

Масляний тиждень у цьому році почнеться 28 лютого, а завершиться 6 березня. Традиційно на Масляну прийнято готувати млинці з різними начинками, окрім м’ясних, оскільки через тиждень після свята у вірян розпочинається Великий піст. Смачні млинці можна легко приготувати вдома, якщо скористатися простими рецептами.

Млинці на сироватці

Інгредієнти:

Приготування:

  1. У глибоку ємність розбити яйця, додати цукор. Добре збити блендером суміш до піни.
  2. Додати сироватку та харчову соду, блендером збити до однорідної маси.
  3. До отриманої маси додати олію.
  4. Поступово до рідкої основи всипати просіяне борошно, все перемішати до однорідної консистенції.
  5. Випікати млинці на добре розігрітій сковороді до готовності з обох боків.

Читайте також: День блаженної Ксенії: традиції та молитви

Млинці з кукурудзяного борошна

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Цукор, сіль та борошно змішати.
  2. Збити молоко та яйця.
  3. Залити рідку суміш у борошно, добре збити міксером.
  4. У суміш додати олію, вимісити, залишити тісто на 30 хвилин «відпочити».
  5. Змастити маслом сковороду та розігріти її.
  6. Випікати млинці на сковороді до готовності, як тільки трохи підрум’янилися – перевертати на інший бік.

Млинці на молоці

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Яйця та цукор збити у великій ємності блендером.
  2. Підігріти 0,5 л молока, додати сіль, перемішати з цукром та яйцями.
  3. Поступово у суміш всипати борошно. Необхідно весь час помішувати, щоб не з’явилися грудочки.
  4. До отриманої маси додати сіль, олію, дрібку соди та перемішати.
  5. Влити решту молока у масу та збити блендером до рідкої консистенції.
  6. Обсмажити млинці на розігрітій сковороді з обох боків до золотистої скоринки.