Масляний тиждень у цьому році почнеться 28 лютого, а завершиться 6 березня. Традиційно на Масляну прийнято готувати млинці з різними начинками, окрім м’ясних, оскільки через тиждень після свята у вірян розпочинається Великий піст. Смачні млинці можна легко приготувати вдома, якщо скористатися простими рецептами.
Млинці на сироватці
Інгредієнти:
- Борошно вищого ґатунку – 0,8 кг
- Сироватка – 1 л
- Цукор – 50 г
- Яйця – 3 шт.
- Олія – 5 ст. л
- Сіль – 1/3 ч.л
- Сода харчова – 1/3 ч.л
Приготування:
- У глибоку ємність розбити яйця, додати цукор. Добре збити блендером суміш до піни.
- Додати сироватку та харчову соду, блендером збити до однорідної маси.
- До отриманої маси додати олію.
- Поступово до рідкої основи всипати просіяне борошно, все перемішати до однорідної консистенції.
- Випікати млинці на добре розігрітій сковороді до готовності з обох боків.
Читайте також: День блаженної Ксенії: традиції та молитви
Млинці з кукурудзяного борошна
Інгредієнти:
- Борошно кукурудзяне – 200 г
- Молоко – 250 мл
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 3 ч.л
- Олія – 2 ст.л
- Дрібка солі
Приготування:
- Цукор, сіль та борошно змішати.
- Збити молоко та яйця.
- Залити рідку суміш у борошно, добре збити міксером.
- У суміш додати олію, вимісити, залишити тісто на 30 хвилин «відпочити».
- Змастити маслом сковороду та розігріти її.
- Випікати млинці на сковороді до готовності, як тільки трохи підрум’янилися – перевертати на інший бік.
Млинці на молоці
Інгредієнти:
- Борошно – 500 г
- Яйця – 4 шт.
- Олія – 2 ст.л
- Молоко – 1 л
- Цукор – 1,5 ч.л
- Сіль – 0,5 ч.л
- Сода – дрібка
Приготування:
- Яйця та цукор збити у великій ємності блендером.
- Підігріти 0,5 л молока, додати сіль, перемішати з цукром та яйцями.
- Поступово у суміш всипати борошно. Необхідно весь час помішувати, щоб не з’явилися грудочки.
- До отриманої маси додати сіль, олію, дрібку соди та перемішати.
- Влити решту молока у масу та збити блендером до рідкої консистенції.
- Обсмажити млинці на розігрітій сковороді з обох боків до золотистої скоринки.