UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба: «Новий напад на Україну буде занадто дорого коштувати РФ»

Україна має отримати високий рівень міжнародної підтримки.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу  у четвер, 25 листопада, заявив, що Росії буде дорого кошутвати новий напад на Україну

"Ми не намагаємось зрозуміти, що у голові Путіна. Це невдячна справа. Ми працюємо над тим, щоб у ній з'явилось чітке розуміння: новий напад на Україну буде занадто дорого коштувати, тому не варто цього робити", - наголосив глава МЗС.

За його словами, дипломати мають організувати високий рівень міжнародної підтримки, щоб не було нової хвилі війни.

Експерти Conflict Intelligence Team (CIT) у соціальних мережах виявили нові відео, на яких помітно пересування військової техніки Росії біля кордонів з Україною та в окупованому Криму.

Поки міжнародні лідери та світові ЗМІ продовжують міркувати про останнє нарощування Москвою військової присутності на українському кордоні, президент Росії Владімір Путін спокійно продовжує повільну анексію східної України. Пітер Дікінсон з Atlantic Coucil пише, що Путін створює неформальну імперію на Донбасі та що повільна анексія східної України продовжується.

Читайте також: Українська розвідка називає можливу дату нападу Росії

У геополітичній грі, що розгорнулася, ставки високі для всіх її учасників. Детальніше читайте у статті Володимира Кравченка "Україна - епізод у серіалі, сценарій якого пишемо не ми?".