UA / RU
Підтримати ZN.ua

Координаційний штаб тепер займатиметься і цивільними, яких Росія взяла в полон

Також у роботу штабу внесли ще низку змін.

Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими відтепер також займатиметься питанням звільнення цивільних, яких захопили російські окупанти.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець. Він зазначив, що відповідні зміни у роботу штабу вніс Кабмін.

Читайте також: Включення полонених у списки на обмін: Лубінець розповів про нове шахрайство

Зокрема посадовці уточнили повноваження Координаційного штабу стосовно питань поводження із захисниками, які перебувають у російському полоні держави-агресора, цивільними, позбавленими особистої свободи внаслідок збройної агресії, та людьми, які зникли безвісти за особливих обставин. Також уряд утворив президію Координаційного штабу, яка діє у період між його засіданнями.

Водночас склад Координаційного штаб доповнили представниками:

Читайте також: Росія раптом захотіла повернути своїх полонених - просить "посприяти"

Окрім того, Кабмін впровадив інформаційну систему Координаційного штабу, щоб спростити роботу для повернення з полону військовослужбовців, а також повернення з неволі, зокрема, мирних громадян, яких незаконно утримує Росія.

«Координаційний штаб зможе ефективніше працювати з родинами незаконно позбавлених волі цивільних, зниклих безвісти, а також громадянами, депортованими державою-агресоркою», − підсумував Лубінець.

Читайте також: Російський полон: сім'ї 6000 українських полонених відчувають безпорадність у пошуках близьких — The Wall Street Journal

Нагадаємо, журналісти видання Politico вказують, що РФ намагається розпалювати напруженість в українському суспільстві і використовує полонених як політичну зброю проти України.