UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китайська діаспора в Україні відправила в Ухань засоби протиепідемічного захисту

До епіцентру поширення нового коронавірусу відправили медичні маски, захисні комбінезони, окуляри і взуття.

Китайська діаспора в Україні відправила партію протиепідемічних засобів захисту до міста Ухань в Китаї, яке вважають епіцентром розповсюдження нового коронавірусу 2019-nCoV. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на інформагентство "Сіньхуа".

"У китайське місто доставлять 55 000 медичних масок, 501 захисний комбінезон, 747 пар захисних окулярів і 760 пар захисного взуття", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, Національна музична академія України ім. П.І.Чайковського вирішила передати партію протиепідемічних засобів в китайську провінцію Хубей. Про це розповів в інтерв'ю "Сіньхуа" ректор НМАУ Максим Тимошенко.

"Рішення про надання допомоги Хубею ухвалив колектив музичної академії, тому що в нас навчається багато китайських студентів - понад 200 осіб. Крім того, КНР - наш стратегічний партнер, відносини з яким для нас дуже важливі", - зазначає ректор.

Тимошенко зауважив, що допомога міститиме близько 10 тис. медичних масок та комбінезонів. Крім НМАУ кошти на придбання необхідних засобів виділив також Фонд сприяння розвитку академії та Музичний центр Конфуція.

Станом на 4 лютого підтверджені 20 438 випадків захворювання у 31 провінції, муніципалітетах і автономних районах Китаю, померли 426 людей. Різке зростання кількості жертв коронавірусу розпочалося у п'ятницю, 31 січня – відтоді померли майже 100 хворих, перша смерть від коронавірусу зафіксована за межами Китаю.

За межами Китаю потенційно смертельний вірус діагностований у 120 людей. В Україні жодного випадку захворювання поки що не зафіксовано. Дві групи українських вчених працюють над розробкою тест-систем, що дозволять швидко виявляти збудника у слині людини.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу 2019-nCoV "надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення". У ВООЗ побоюються, що вірус потрапить на територію країн зі слабкою системою охорони здоров'я.

Вперше цей коронавірус діагностували у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, яким може заразитися людина.

Влада КНР запровадила жорсткий карантин в Ухані та інших містах, де зафіксовано спалах захворювання. Вильоти туристичних груп з Китаю припинені.

Докладніше про коронавірус читайте в матеріалі Лідії Суржик "Академік Володимир Широбоков: "Мікроби не прощають легковажності".