UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київська область за одним показником відповідає "червоній" зоні

Вже третій день поспіль показники відповідають "червоній" зоні.

Міністерство охорони здоров'я оновило дані щодо епідемічних показників в областях України - Київська область за одним з показників відповідає "червоній" зоні карантину, повідомляє МОЗ.

Станом на неділю, 27 червня, Київська та решта областей України перебувають у "зеленій" зоні карантину. Однак у Київській області вже третій день поспіль спостерігається "червоний" рівень за показником охоплення тестування на коронавірус.

На сьогодні у Київській області показник тестування становить 276 тестів на 100 тисяч населення. Норма - не менше 300 тестів на 100 тисяч населення.

Однак цього замало для того, щоб область потрапила до "червоної" зони карантину, оскільки для цього протягом трьох днів червоному рівню мають відповідати щонайменше 2 показники.

В Україні на сьогодні підтвердили 450 нових випадків COVID-19, за весь час епідемії коронавірусом інфікувались понад 2,2 млн українців. За добу з лікарень виписали 1 097 осіб, ушпиталили - 529, не змогли подолати ускладнення захворювання 17. Із самого початку епідемії ковід став смертельним для 52,2 тисяч українців, перехворіли на нього понад 2,1 мільйона осіб.

Прес-служба МОЗ України

Читайте також: У ДНК людей знайшли свідчення древньої епідемії коронавірусу

Нагадаємо, що 9 червня Україна повністю перейшла у "зелену" зону епіднебезпеки, регіонів інших кольорів в країні не залишилося. Але обмеження можуть знову посилити через новий штам "Дельта", який виявили в 92 країнах, зокрема в сусідніх Словаччині, Польщі, Румунії і Росії.

Як повідомляло ZN.UA, у президента Володимира Зеленського відбулася велика нарада щодо протидії поширенню цього штаму в нашій країні, РНБО підготував перелік відповідних заходів.