UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада передасть Україні 39 бронетранспортерів — Reuters

Міністр оборони Аніта Ананд повідомила, що бойові машини надійдуть в Україну цього літа.

Канада надасть Україні 39 броньованих бойових машин виробництва американської компанії General Dynamics цього літа. Інформацію повідомило агентство Reuters з посиланням на міністерку оборони Канади Аніту Ананд

За словами представниці канадського уряду, угода щодо бронетехніки для України є доповненням до окремого багатомільярдного контракту на 360 машин для збройних сил Канади, який був узгоджений з General Dynamics Land Systems у 2019 році.

«Ці 39 транспортних засобів почнуть відправлятися цього літа, а решта 360 продовжать поставлятися до Канади протягом наступних кількох місяців», — сказала Ананд журналістам.

Військова допомога, про яку розповіла міністерка вперше була анонсована прем’єром Джастіном Трюдо наприкінці саміту НАТО в Мадриді минулого тижня і є частиною військової підтримки України в розмірі 500 мільйонів канадських доларів, передбаченої в бюджеті Канади за квітень.

Так звану броньовану машину бойової підтримки, виготовлену на заводі General Dynamics у Лондоні, Онтаріо, можна використовувати як машини швидкої допомоги, машини для обслуговування та евакуації або для перевезення військ.

Читайте також: Канада заблокувала активи РФ на 328 млн доларів

Раніше повідомлялося, що Канада ввела нові санкції проти оборонного сектору Росії та Білорусі.

На саміті НАТО, що відбувся в Мадриді, в центрі уваги перебували питання підтримки України та протидії російському агресорові. Але чи готовий Альянс піти на конфронтацію з Кремлем? Про те, які рішення прийняли в іспанській столиці та як на них відреагували в Києві, читайте у статті Володимира Кравченка «Чому НАТО не дає Україні зброю».