UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова МЗС Німеччини закликала реформувати Євросоюз перед його розширенням

Зокрема, запропонувала скасувати принцип одностайності в зовнішній політиці.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що задля подальшого розширення й розбудови Європейський Союз потребує реформи. Про це повідомляє МЗС Німеччини в Twitter.

"Якщо ми хочемо продовжувати розбудовувати та розширювати Європейський Союз, то не можемо просто поставити ще три крісла в коло. Ми повинні поглибити та реформувати ЄС, і тепер зробити наступний крок в інтеграції", — сказала Бербок.

За її словами, зміни повинні включати і відмову від принципу одностайності в ухваленні рішень щодо зовнішньої політики Євросоюзу.

Також міністерка зазначила, що декілька країн-членів уже можуть перейти до поглибленої співпраці. "Ми маємо використовувати цей інструмент", — додала вона.

Крім цього, Бербок закликала "нарешті" розпочати переговори щодо вступу Північної Македонії та Албанії в ЄС.

"Це те, що ми обіцяли, ми не можемо далі тримати на цьому етапі країни Західних Балкан", — наголосила голова МЗС Німеччини.

Раніше Анналена Бербок підтримала надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського союзу. 

Читайте також: У Європарламенті закликали надати Україні статусу кандидата в ЄС

Нагадаємо, прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі заявив, що майже всі великі країни-учасниці Європейського cоюзу наразі виступають проти надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС. Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте також натякнув, що у найближчі місяці Україна може не отримати статус країни-кандидата на вступ в ЄС.

Чи надасть у червні Євросоюз статус кандидата Україні? Які країни виступають проти цього? Яким чином Євросоюз допоможе з відбудовою країни та підтримкою українських підприємців? Відповіді на ці та інші запитання читайте в інтерв’ю ZN.UA віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної "Рішення про надання Україні статусу кандидата — найкраща інвестиція ЄС у стабільність регіону".