UA / RU
Підтримати ZN.ua

Голова ДФС розповів, коли в Україні запрацює Бюро економічної безпеки

Відразу ж після цього Державна фіскальна служба припинить своє існування.

Бюро економічної безпеки запрацює з 25 вересня, і на наступний день після цього Державна фіскальна служба припинить своє існування.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на главу ДФС Вадима Мельника.

"25 вересня - це дата, коли БЕБ має почати роботу, і на наступний день після цього Державна фіскальна служба припинить існування", - сказав він на пресбрифінгу напередодні.

Мельник уточнив, що ДФС вже знаходиться в процесі ліквідації.

Також він підтвердив свої плани висуватися на конкурс на посаду глави нового органу.

"Я вважаю, себе фахівцем у сфері забезпечення економічної безпеки і хочу попросити роботу в цьому напрямку", - зазначив Мельник.

Читайте також: Зеленський підписав закон про створення Бюро економічної безпеки

Кабінет міністрів на засіданні 12 травня створив Бюро економічної безпеки як центральний орган виконавчої влади. Діяльність якого спрямовуватиметься і координуватиметься урядом. Новий орган замінить податкову міліцію та отримає частину повноважень СБУ.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський зробив необхідні призначення серед представників Ради національної безпеки і оборони в комісію, яка буде займатися обранням директора Бюро економічної безпеки. Про це йдеться у відповідному указі.

Ліквідація податкової міліції при нефункціонуючому БЕБ - це ризик втрати держконтролю над економічною криміногенною обстановкою в країні. Детальніше про нововведення читайте в статті "Бюро економічної безпеки: амнезія або саботаж?"