UA / RU
Підтримати ZN.ua

Два склади боєприпасів, два опорні пункти і дев’ять одиниць техніки: в ОК «Південь» розповіли про втрати ворога за минулу добу

27 серпня ЗСУ ліквідували на півдні 35 окупантів. 

Українські захисники продовжують завдавати влучних ударів по позиціях ворога на півдні і за минулу добу знищили два склади боєприпасів, два опорні пункти та дев’ять одиниць військової техніки росіян. Про це повідомляє оперативне командування «Південь»

За даними наших військових, 27 серпня армійською авіацією ЗСУ було нанесено три удари по двох опорних пунктах противника у Солдатському і Олександрівці та по району зосередження живої сили, озброєння та техніки у Високопіллі.

Підтверджені втрати ворога складають 35 окупантів, гаубицю «Мста-Б», самохі‌дну артилері‌йську гарма‌ту «Но‌на», дев’ять одиниць броньованої та автомобільної техніки, два склади боєприпасів в Дудчанах та Давидовому Броді і один польовий пункт боєпостачання у Воскресенському. 

В ОК «Південь» зазначають, що корабельне угруповання ворожого флоту з 11 одиниць тримається поблизу кримського берега. Три ракетоносії, з яких один підводний, тримають напоготові приблизно 20 ракет типу «Калібр». 

Читайте також: Контрнаступ України є ризиком, але Зеленський схиляється до того, що він необхідний вже найближчим часом — NYT

Раніше повідомлялося, що окупанти накрили Харківщину реактивним вогнем, внаслідок чого загинула жінка.

Які наслідки матимуть удари по Новофедорівці в Криму і чому ця подія стала рубіжною у воєнних діях? В чому підступність планів ворога навколо Запорізької АЕС і чим це може завершитися? Про це — в статті генерала Сергія Савченка «Гібридна втеча від воєнної поразки».