UA / RU
Підтримати ZN.ua

Донецька влада має намір перешкодити відзначенню у місті Дня горілки

Мешканці Донецька хотіли відсвяткувати у центральному парку річницю створення формули горілки. Місцева влада проти, оскільки у парку гуляють діти.

Голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький підтримав протест громадської ради при ОДА спрямований проти проведення у Донецьку Дня горілки, який плануєють провести в центральному парку імені Щербакова 9 лютого.

Як повідомляє прес-служба Донецької ОДА, на рекламних площах обласного центру та у ЗМІ з'явилися повідомлення про запланований на 9 лютого у парку імені Щербакова захід "Культурно підвищуємо градус", присвячений річниці створення формули горілки.

"У рамках цієї події анонсується, в тому числі, і дегустація спиртного напою. Разом з тим, у неділю у центральний парк Донецька приходить багато дітей",- йдеться в повідомленні.

"Я за свята. Але проти таких, де діти і горілка йдуть через дефіс. Вчора я направив звернення меру Донецька та керівникам правоохоронних органів області на предмет дотримання законності і доцільності такого заходу", - зазначив Шишацький.

Раніше, 6 лютого, на засіданні комісії з питань розвитку духовності, моралі, культури, благодійності і міжнаціональних відносин Громадської ради при Донецькій ОДА було піднято питання про недопущення пропаганди алкоголю у регіоні, чому, на думку громадських діячів, сприяє захід "День народження формули горілки, культурно підвищуємо градус". !zn

Читайте також:

Дослідники визнали горілку найважливішою причиною смертності у Росії

Донецький губернатор запропонував засипати недобудоване метро

Донецький губернатор пообіцяв засипати всі "копанки" в одному з районів області

За останні два роки в Донецькій області закрили половину лікарень