UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дистанційки не буде: у Києві працюють всі дитсадочки та школи – КМДА

Навчальні заклади столиці забезпечені засобами дезінфекції, триває вакцинація технічного персоналу.

У Києві з переходом до «жовтої зони» карантину не зачинився жоден дитячий садочок чи школа, повідомили у Київській міській державній адміністрації.

«Наразі Київ – лідер із вакцинації працівників освітньої галузі, станом на 23 вересня майже 100 відсотків закладів освіти, яких у місті понад 900, досягли показника в 80 відсотків вакцинованих», - повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Посадовець нагадав, що вакцинація у Києві відбувається суто на добровільних засадах, а такий відсоток вакцинованих в місті свідчить про відповідальність киян, зокрема щодо захисту і безпеки дітей в умовах карантину.

Зараз триває вакцинація технічних працівників, які почали активно робити щеплення минулого тижні.

«Наразі всі школи та садочки готові до роботи в умовах карантину й забезпечені необхідними засобами для дезінфекції. Водночас заборона на відвідування батьками закладів освіти продовжує діяти», - зазначив він.

Читайте також: Школи Львова продовжать роботу, але вчителі мають бути з сертифікатом, довідкою чи тестом – Садовий

З 23 вересня всі Україна перебуває у «жовтій зоні» карантину, відповідне рішення ухвалила Державна комісія з ТЕБ та НС. За оновленими правилами карантину, навчальні заклади у цій зоні епіднебезпеки можуть працювати за умови вакцинації 80% персоналу принаймні однією дозою (щепитись мусять і педагоги, і технічний персонал).

Спочатку умову для роботи дитсадків і шкіл були жорсткішими: 80% повністю вакцинованого персоналу. Однак згодом їх послабили, зокрема, дитсадки та початкова школа можуть працювати, навіть якщо відсоток щепленого персоналу менше.

У Міністерстві охорони здоров’я пропонують запровадити примусову вакцинацію для  медиків і освітян, однак багато вчителів не сприймають примус до щеплення, вважаючи погрози звільненням чи закриттям навчального закладу шантажем і обмеженням власних прав.

Звісно, вакцинація важлива, і не тільки вчителів. Але конкретно у школах – чи достатньо цього, аби захистити дітей від коронавірусу? Що думають про це самі педагоги? Читайте у матеріалі вчителя Михайла Девдери «Чи врятують учителі українців від коронавірусу?» у ZN.UA.