UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держекоінспекція анонсувала перевірки найбільших забруднювачів водних ресурсів

За скиди нечистот прокуратура вже відкрила три справи.

Найближчим часом Держекоінспекція планує почати проведення позапланових перевірок підприємств по всій Україні, які здійснюють діяльність в прибережно-захисних смугах водних об'єктів, а також найбільших забруднювачів водних ресурсів. Про це повідомила прес-служба відомства.

За словами голови Держекоінспекції Андрія Мальованого, на сьогодні суттєва проблема - це скиди недостатньо очищених стічних вод з комунальних і промислових підприємств. Зараз прокуратура розглядає 3 кримінальні провадження у цьому напрямку.

Він висловив надію на підтримку правоохоронних органів в разі надання ДЕІ інформації про ознаки кримінальних порушень, а також при недопуск. Це дозволить оперативно забезпечити початок розслідування справи і доведення її до кінця.

Раніше повідомлялося про те, що в селі Благодатне, що на Черкащині, було виявлено сотню загиблих риб при обстеженні 300 метрів берегової лінії центрального пляжу. Для встановлення причини загибелі риби фахівцями Держпродспоживслужби в Черкаській області відібрано зразки водних біоресурсів.

Читайте також: Дніпро на межі екологічної катастрофи – аудитори

Відзначимо, президент Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 30 липня «Про стан водних ресурсів України». Основна задекларована мета рішення РНБО - забезпечення українців доступом до якісної питної води.

Детальніше про прийдешню екокатастрофу водних об'єктів читайте в статті "Забруднення водойм України. Якого слона в кімнаті українська влада не помічає?"