UA / RU
Підтримати ZN.ua

Депутатів ВР почали вакцинувати проти COVID-19 препаратом від Pfizer

Щеплення від COVID-19 роблять на першому поверсі Ради.

Народних депутатів у Верховній Раді вакцінують від коронавірусу COVID-19 вакциною від Pfizer, повідомляє пресслужба апарату ВР.

Щеплення від COVID-19 роблять на першому поверсі Ради вакциною Pfizer.

Відзначимо, що в той час, як чиновників прищеплюють кращим в світі американським препаратом "Pfizer-BioNTech", українців прищеплюють китайським препаратом "CoronaVac/Sinovac Biotech".

Вакцинацію депутатів проводили 15 червня, проте не відомо чи буде ця процедура продовжена.

В апараті Ради повідомили, що вакцинація, про яку повідомили народним депутатам, їх помічників та працівників апарату здійснюється відповідно до графіка міністерства охорони здоров'я.

Про вакцинації депутатів в Раді повідомили листом першого заступника керівника апарату ВР від 14.06.21 №15/11-2021/195064.

Читайте також: Вакцина від COVID-19 від Pfizer-BioNTech: склад, ефективність, як захищає та які побічні ефекти викликає

Нагадаємо, що зареєстровані на щеплення від COVID-19 в програмі "Дія" зможуть зробити щеплення протягом 17 і 18 червня в київському Міжнародному виставковому центрі. При цьому на щеплення необхідно завчасно записатися в додатку Helsi.me.

Нагадаємо також, що Центр вакцинації проти COVID-19, який був створений на базі Міжнародного виставкового центру в Києві, повідомив, що в найближчі вихідні працювати не буде. Замість цього він буде працювати в четвер, 17 червня, і п'ятницю, 18 червня. Рішення прийняли за свято, яке припадає на 20 червня (Трійця).

ZN.UA впевнена: будь-яка доступна вакцина з доведеною ефективністю, дозволена для екстреного використання в світі і Україні, значно підвищує шанси не захворіти COVID-19 у важкій формі, тому вакцинуватися потрібно. Але, як і до будь-якого процесу, до вакцинації потрібно підходити розумно. Детальніше про прогнози і ризики вакцинації читайте в статті Алли Котляр  «Золота гора» від МОЗ».