UA / RU
Підтримати ZN.ua

Деменція: як отримати медикаменти безкоштовно

Роз'яснення дали у ЦГЗ.

Деменція є небезпечним синдромом. Вона може бути спричинена низкою захворювань, що виникають через порушення функцій головного мозку. У Центрі громадського здоров'я (ЦГЗ) розповіли, як розпізнати хворобу та отримати безкоштовні ліки.

Як розпізнати деменцію: головні симптоми

У ЦГЗ пояснили, що існує декілька типів деменції. Найпоширенішим із них - хвороба Альцгеймера. Вона охоплює близько 60-70% усіх випадків деменції.

Читайте також: Вчені розробили новий аналіз крові, який виявляє хворобу Альцгеймера ще до появи симптомів

«В Україні орієнтовна кількість людей з деменцією оцінюється в півмільйона людей. Згідно з даними Міжнародної асоціації Альцгеймера, недодіагностика деменції у світі становить близько 75% - 41 млн людей. Водночас, прогнозований рівень недостатньої діагностики деменції в Україні може становити до 94%», – йдеться у повідомленні.

До ранніх ознак та симптомів хвороби Альцгеймера належить:

Читайте також: "Доступні ліки": українці отримали 140 тисяч е-рецептів на препарати для лікування розладів поведінки, психіки та епілепсії

Як отримати ліки від деменції безкоштовно

Люди з деменцією можуть отримати безкоштовну допомогу від БФ «Незабутні». Фонд надає ліки, юридичні консультації, а також психологічну підтримку для людей з деменцією та їхніх доглядальників. Деталі можна дізнатися на сайті фонду або за номером телефону 0800 30 88 30.

Щоб отримати ліки необхідно:

Раніше дослідження групи вчених із китайського Хуачжунського університету науки та технологій показало, що люди з низьких соціально-економічних верств більш ніж утричі частіше стикаються з раннім розвитком деменції (до 65 років).

Важливо! Ця публікація заснована на останніх та актуальних наукових дослідженнях у сфері медицини та має виключно загальноінформаційний характер. Публікація не може бути підставою для встановлення будь-яких діагнозів. Якщо ви захворіли або потребуєте діагнозу, зверніться до лікаря!