UA / RU
Підтримати ZN.ua

Данілов розповів про чисельність військ РФ біля українського кордону

За словами секретаря РНБО, "ми чітко знаємо кількість військових".

За словами секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олексія Данілова, за 200 км від російсько-українського кордону знаходяться 122 тис. військових РФ, а за 400 км від кордону – 143,5 тис. військових, передає "Інтерфакс-Україна". Данілов також заявив, що Україна відстежує активність РФ біля своїх кордонів.

"Якщо для наших західних партнерів ситуація на нашому східному фронті є новиною, то для нас це щоденна робота. Ми розуміємо, що там відбувається. Ми чітко знаємо кількість військових, які є з боку Російської Федерації", – заявив Данілов під час брифінгу на другий день щорічної конференції послів України "Дипломатія 30. Стратегія сильної держави”.

Він назвав неспокійною ситуацію на українсько-російському кордоні, де розташовані війська РФ. Проте Данілов запевнив, що РНБО та президент України тримають ситуацію на контролі.

"У разі загострення ситуації – це (напад РФ на Україну) не може статися так миттєво, умовно кажучи, сьогодні на сьогодні. Для цього потрібно готуватися. Ми все це відслідковуємо", - додав секретар РНБО.

Читайте також: Війська РФ біля кордонів України: НАТО підвищила боєздатність сил швидкого реагування – Welt

Нагадаємо,

США та НАТО виступили із вимогою до Росії надати гарантії ненападу на Україну. Своєю чергою у МЗС України нагадали: найкращими гарантіями з боку Росії буде припинення війни. У РФ вимоги проігнорували, заявивши про "втручання у внутрішні справи" країни, натомість висунули власні.

Росія вчергове грає на підвищення ставок, аби домогтися "розрядки" на власних умовах. Загрозою ескалації на російсько-українському кордоні Москва домоглася саміту Джо Байдена та Владіміра Путіна 7 грудня, а також консультацій з НАТО стосовно "питань, які непокоять" – щодо розширення Альянсу завдяки приєднанню України та Грузії.

ZN.UA пропонує читачам поміркувати над тим, що чекає на Україну в середньостроковій перспективі й до чого варто готуватися вже зараз: