UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДАІ попередила про зливи та складну ситуацію на дорогах протягом двох діб

ДАІ радить водіям бути особливо уважними на дорогах через сильні дощі у найближчі дві доби.

Державтоінспекція України радить водіям бути особливо уважними на дорогах через погіршення погоди у найближчі дві доби. Про це повідомили у прес-службі Департаменту ДАІ МВС України в середу, 14 травня.

У Державтоінспекції нагадали, що за даними синоптиків, ввечері, 14 травня, у Карпатах, 15-16 травня у західних, Житомирській, Вінницькій областях очікуються сильні дощі, 15 травня у карпатському регіоні дуже сильні дощі. На решті території короткочасні грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с.

Державтоінспекція України нагадує водіям, що в таких погодних умовах потрібно бути особливо уважними та обережними під час руху, неухильно дотримуватися вимог Правил дорожнього руху.

"Пам'ятайте, що в дуже сильний дощ краще зупинитися і перечекати негоду. При зупинці обов'язково вмикайте аварійну світлову сигналізацію", - зазначає ДАІ, звертаючись до водіїв.

У дощ, а особливо з настанням сутінок, водіям і пішоходам ДАІ рекомендує обов'язково виділити себе на дорозі: "Водії повинні заздалегідь включити на своїх автомобілях габаритні вогні, світло ближніх фар або протитуманні фари, а пішоходи - по можливості використовувати світлий одяг і світловідбиваючі елементи, що дозволить водіям завчасно побачити їх на дорозі і відповідно зреагувати". !zn

Читайте також:

ООН: Людство вступило в епоху повеней, голоду, міграцій і війн

ДАІ має намір заборонити штрафмайданчики і евакуатори

До кінця тижня в Україні суттєво потеплішає