UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чи можуть перетнути кордон обмежено придатні у воєнний час чоловіки: відповідь юристів

Громадяни, які є обмежено придатними, під час мобілізації можуть бути залучені до виконання роботи оборонного характеру.

Обмежено придатні у воєнний час чоловіки не можуть перетнути кордон, оскільки в Україні передбачено можливість виїзду за кордон лише для осіб, які мають висновок військово-лікарської комісії про непридатність.  Про це йдеться в статті Асоціації правників України для ZN.UA.

"Передбачено можливість виїзду за кордон лише для осіб, які мають висновок військово-лікарської комісії про непридатність", - пояснюють юристи.

Вони зазначають, що громадяни, які є обмежено придатними, під час мобілізації можуть бути залучені до виконання робіт, що мають оборонний характер.

Читайте також: Чи можуть вручити повістку на кордоні: пояснення юристів

Чи змінилися за час «великої» війни правила виїзду за кордон? Хто сьогодні має право залишити Україну, та які підтверджувальні документи для цього потрібні? Як діяти, якщо прикордонники не пропускають навіть за наявності підтвердження підстав для виїзду? На ці та інші актуальні запитання відповідає Асоціація правників України у статті «Кого випустять за межі України під час воєнного стану: список та документи».