UA / RU
Підтримати ZN.ua

Було ЗНО стало НМТ: коли в Україні відбудеться тестування для випускників

Для випускників цьогоріч передбаченно проведення трьох сесій мультипредметного тестування.

Через російське вторгнення в Україні скасували зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). Цього року передбачається проведення національного мультипредметного тесту (НМТ), що проходитиме у спеціальних центрах, повідомляє Міністерство світи і науки.

Графік НМТ у 2022 році

Мутипредметне тестування проходитиме у три сесії:

Для тих, хто не зможе взяти участь в основній сесії НМТ, матиме змогу скласти мутипредметний тест під час додаткової та спеціальної сесії. 

Читайте також: У МОН розповіли, чи отримають атестати випускники з окупованих територій

Де буде проходити мультипредметне тестування

Для складання НМП випускники мають прийти до спеціалізованих тимчасових екзаменаційних центрів (ТЕЦ). Зазначені центри створені у різних населених пунктах України та базі освітніх закладів та погоджені з органами державної влади.

Також українські випускники, зможуть скласти НМТ у деяких країнах Європи, відповідний перелік затвердили у МОН.

Дистанційного складання мультипредметного тестування не передбачено. Тест можна буде пройти лише в тимчасових екзаменаційних центрах (ТЕЦ), тобто у закладах освіти, де є окремі класи/аудиторії будуть відповідним чином обладнані.

Для випускників, що проживають на тимчасово окупованих територіях, передбачена додаткова та сесії НМТ (у липні-серпні) та спеціальна (у вересні). Більш детально про НМТ можна прочитати тут.

Читайте також: ЗНО близько: коли відбуватиметься тестування у 2022 році

Чим відрізняється мутипредметний тест від ЗНО

Згідно з наказом УЦОЯО від 11.05.2022 № 33, НМТ матиме три блоки:

Тест складатиметься з 60 завдань, на виконання яких передбачено 120 хвилин.

Нагадаємо, що у Міністерстві охорони здоров’я пояснили, як цього року проходитиме вступ до медичних університетів. Зокрема, випускники попередніх років зможуть скористатись результатами ЗНО.