UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія надасть Україні гарантію за кредитами до 500 млн доларів – глава МЗС Британії

Велика Британія прагне допомогти Україні протистояти економічним наслідкам дій РФ.

Глава МЗС Британії Ліз Трасс заявила, що уряд Британії оголосив про надання кредиту Україні на суму до 500 млн доларів для підтримки стабільності, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Велика Британія гарантує кредити на суму до $500 млн, щоб допомогти Україні протистояти економічним наслідкам дій Росії. Ми використовуємо нашу економічну вагу, щоб завдати болю Росії та підтримати український народ", - наголосила Трасс.

Трасс підкреслила, що її країна  поки що не бачать ознак повномасштабного вторгнення Росії в Україну, але на цей випадок  Лондон підготував нові санкції.

Раніше глава українського Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба офіційно оголосив про запуск нового тристороннього формату співпраці між Україною, Польщею та Британією.

Читайте також: Кулеба: «Україна попросила Британію надати додаткове оборонне озброєння»

Створення «троїстої осі» між Україною, Польщею та Великою Британією — знакова подія для Києва, що підбиває межу під його двомісячними зусиллями. За інформацією ZN.UA, ідею про співпрацю Дмитро Кулеба передав польському та британському колегам на початку грудня. Докладніше про союз читайте у статті Володимира Кравченка«Дружба проти Путіна».