UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики обстріляли позиції сил АТО на всіх напрямках

19 грудня бойовики продовжили обстріл наших позицій на всіх напрямках.

Найбільше, як завжди, було ворожих обстрілів на маріупольському напрямку, повідомляє у вівторок прес-центр штабу АТО.
З 122-міліметрової артилерії тут були обстріляні Широкине і Водяне. Широкине протягом доби потрапляло під вогонь 120 і 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП і танків. Мінометного обстрілу також зазнали наші позиції в районі Новотроїцького, Мар'їнки і Талаківка.
На луганському напрямку з мінометів калібру 120 і 82 міліметри був обстріляний Кримське. З гранатометів - Новоолександрівка, Лобачево, Кримське та Станиця Луганська. По Станиці Луганській вів вогонь снайпер.
На донецькому напрямку окупанти з 122-міліметрової артилерії і 82-міліметрових мінометів обстрілювали Луганське. Під вогонь мінометів різних калібрів також потрапила Авдіївка, а поблизу Зайцево ворог вів вогонь з гранатометів.
"Всього протягом доби зафіксовано 47 обстрілів", - говориться всообщении.

Раніше прес-центр штабу АТО повідомив про те, що 18 грудня бійці ЗСУ відбили атаку російських окупантів на Світлодарській дузі. Втрати сил АТО склали п'ять чоловік убитими і шість чоловік пораненими. За даними розвідки противник втратив 20 чоловік вбитими і 30 пораненими. Двогодинному бою передував артилерійський обстріл українських позицій.

Ввечері 18 грудня інтенсивність обстрілів посилилася. До Обласної клінічної лікарні ім. Мечникова в Дніпрі були доставлені ще 26 поранених. При цьому чотирьох військових не могли вивезти з позицій через щільний артилерійський вогонь.

На саміті лідерів країн "Нормандської четвірки" 19 жовтня в Берліні була досягнута домовленість, що до кінця листопада глави МЗС затвердять основу проекту "дорожньої карти" з імплементації Мінських угод. Крім того, лідери країн попередньо домовилися про продовження роботи з розведення військ на чотирьох ділянках лінії зіткнення в Донбасі. Серед цих ділянок, зокрема, має бути і Дебальцеве Донецької області.

Проте міністри закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії на переговорах у Мінську 29 листопада не досягли прогресу в узгодженні "дорожньої карти"через відмову очільника МЗС РФ Сергія Лаврова обговорювати розміщення збройної місії ОБСЄ в Донбасі.

Детальніше про основних проблемних питаннях деокупації Криму і ОРДЛО читайте у статті Костянтина Батозського "Деоккупация: початок" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".