UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики в Донбасі три рази порушили домовленості ТКГ – штаб ООС

Зокрема, порушення тиші було зафіксовано поблизу Авдіївки та Мар’їнки.

Упродовж понеділка, 14 вересня, окупанти в Донбасі три рази порушили домовленості Тристоронньої контактної групи. Зокрема, порушення режиму припинення вогню було зафіксовано поблизу Авдіївки та Мар’їнки. На цих ділянках задокументовано неприцільний вогонь у бік наших позицій із ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї. Про це повідомили в штабі Об'єднаних Сил у вівторок, 15 вересня. 

"Неприцільні постріли не становили загрози життю і здоров’ю, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали. Бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил не було", - уточнили військовослужбовці. 

Також зазначається, що в районі населеного пункту Пищевик був виявлений ворожий БПЛА, що перетнув лінію розмежування.

"Засобами радіоелектронної боротьби безпілотник противника було подавлено", - відзвітували військові. 

У районі проведення операції належно виконують завдання інші складові сил оборони. Військовослужбовці Збройних Сил разом із рятувальниками ДСНС ліквідували пожежу поблизу населеного пункту Миколаївка, що на Донеччині.

Від початку вівторка, 15 вересня, на усіх ділянках фронту спостерігається тиша, порушень домовленостей, які вступили в дію 27 липня, не зафіксовано.

Читайте також: «Немає сенсу вести переговори»: Резников назвав міфом вимоги Росії щодо виборів в Донбасі

Нагадаємо, з 00:01 понеділка, 27 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджена учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

Заходами передбачено заборону на наступальні та розвідувально-диверсійні дії, застосування безпілотників, ведення снайперського вогню тощо.

Бойовики російсько-окупаційних формувань порушили перемир'я через 20 хвилин після його оголошення. За перший тиждень противник 14 раз порушив режим тиші.

У Кремлі відмовилися гарантувати додержання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

9 вересня відбулася зустріч Тристоронньої контактної групи в відеоформаті. Сторони погодили «інспектування» українських позиції поблизу населеного пункту Шуми Донецької області. Питання логістики і гарантії безпеки повинна була забезпечити Україні.

Наступного дня стало відомо про скасування інспектування, а вже о 14.15 п одконтрольние Росії бойовики обстріляли українські позиції поблизу населеного пункту Шуми , де повинні були зустрітися представники ОБСЄ і СЦКК.