UA / RU
Підтримати ZN.ua

Більшість шкіл в Україні не можуть відкритися: не виконали умови вакцинації

Лише у шести регіонах більшість шкіл - з 80 відсотками вакцинованих співробітників

Більшість шкіл в Україні наразі не можуть відкрити двері для учнів, оскільки не виконали умову для роботи в «жовтій зоні» карантину, згідно з якою вакцинованими проти коронавірусу мають бути не менше 80% персоналу закладу. Тобто більшість дітей змушена зараз навчатися дистанційно. Кількість неготових до нових правил карантину шкіл порахувало «Суспільне».   

Рівень вакцинації у школах за областями:

При цьому в Києві школи та дитсадки зможуть продовжити офлайн-навчання: там вакциновані майже 100 відсотків працівників.

Така статистика означає, що працювати офлайн більшість шкіл зможе лише у шести регіонах.

Читайте також: Афганські діти протестують в соцмережах проти заборони дівчаткам ходити в школу

23 вересня Україна перейшла у «жовту зону» карантину. Навчальні заклади у цій зоні епіднебезпеки можуть працювати за умови вакцинації 80% персоналу принаймні однією дозою (щепитись мусять і педагоги, і технічний персонал).

У Міністерстві охорони здоров’я пропонують запровадити примусову вакцинацію для  медиків і освітян, однак багато вчителів не сприймають примус до щеплення, вважаючи погрози звільненням чи закриттям навчального закладу шантажем і обмеженням власних прав.

Чи врятує вакцинація вчителів самих учнів та що думають про це педагоги, читайте у матеріалі вчителя Михайла Девдери «Чи врятують учителі українців від коронавірусу?».