UA / RU
Підтримати ZN.ua

45 тисяч українців записалися в чергу на щеплення від COVID-19 - Степанов

Записатись на щеплення від коронавірусу українці можуть через контакт-центр МОЗ і «Дію».

Голова Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов поінформував, що за добу близько 45 тисяч українців записались в чергу на вакцинацію від коронавірусної інфекції, про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я в Telegram.

Також міністр додав, що встати в чергу на вакцинацію від COVID-19 можна через контакт-центр МОЗ і через застосунок або портал «Дія».

«За неповний день в чергу на вакцинацію через портал записались 5280, через контакт-центр 671 особа, через застосунок "Дія" 38531 особа», - зазначив він.

Степанов звернув увагу на те, що така кількість українців, які записались в чергу на щеплення від коронавірусу, свідчить про довіру громадян до системи охорони здоров'я і готовності до масової вакцинації. Водночас він додав, що головна мета МОЗ - щепити від COVID-19 якомога більше людей у стислі терміни.

Читайте також: Чи можна заразитись коронавірусом через вакцину – відповідають лікарі

Нагадаємо, 24 лютого в Україні розпочалася вакцинація від коронавірусу препаратом Covishield (торгова назва вакцини AstraZeneca, котра виробляється в Індії). Перша партія щеплень від коронавірусної інфекції становить 500 тисяч доз. Крім того, в Україні зареєстрована американська вакцина Pfizer. Препарат постачатиметься у межах європейської ініціативи COVAX, яка підтвердила постачання перших 117 тисяч доз. За словами голови МОЗ, Україна очікує постачання китайської вакцини від коронавірусу Coronavac компанії Sinovac до 6 березня. Першими щеплять медиків, військових в зоні операції Об'єднаних сил і співробітників інтернатів.

За перші п'ять днів вакцинації щеплення від коронавірусуа зробила 3 141 людина. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаль, до кінця року вакцинуватись зможуть всі бажаючі. Станом на 1 березня 2021 роки кількість вакцинованих зросла до 4905 осіб.

Раніше Степанов заявив, що МОЗ планує до кінця тижня почати робити по 10-11 тисяч щеплень від коронавірусу щодня, а до літа планується збільшити кількість вакцинацій до 5 млн щеплень на місяць. Однак під час вакцинації у деяких людей з'явились несприятливі наслідки у вигляді побічних реакцій.

Про ризики вакцинації від коронавірусної інфекції читайте в статті Алли Котляр ««Золота гора» від Мінздоров’я».