UA / RU
Підтримати ZN.ua

13 тисяч породіль отримали компенсацію за бебі-бокси

З 1 вересня на потреби новонароджених виплачують по 5 тисяч гривень.

Компенсацію за "пакет малюка", яку виплачують з 1 вересня в грошовій формі, станом на 25 вересня отримали понад 13 тисяч осіб. Про це інформує Міністерство соцполітики.

Відзначається, що виплачено коштів на суму 67 млн ​​гривень.

"З 1 вересня 2020 року Мінсоцполітики розпочато реалізацію пілотного проекту з монетизації разової натуральної допомоги "пакет малюка" відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 744. Станом на 25 вересня 13 тис осіб вже перераховані кошти грошової компенсації на суму 67 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що отримані кошти батьки можуть витратити на натуральні товари для дітей, які зможуть придбати в 1108 торгових точках і 15 інтернет-магазинах.

Читайте також: Монетизація бебі-боксів: чи є сенс перетворювати натуральну допомогу в грошову

Як повідомлялося, з 1 вересня батькам новонароджених виплачують 5 тисяч гривень, які можна буде використовувати виключно на придбання товарів для новонародженого.

Про мотивацію, ризики експериментального проекту, а також про доцільність бебі-боксів, в тому вигляді, як вони були введені в Україні, - в статті редактора розділу «Соціум» Алли Котляр «Бебі-бокси Пандори-3».