UA / RU
Підтримати ZN.ua

Проходження ВЛК: куди звертатися військовозобов'язаному, якщо виникають питання

Роз'яснення дали у МОЗ.

В Україні триває загальна мобілізація та воєнний стан, які введені через військову агресію РФ. Військовозобов'язані чоловіки у віці від 18 до 60 років підлягають призову під час мобілізації. Всі військовозобов’язані проходять військово-лікарську комісію (ВЛК), яка визначає придатність людини до військової служби. У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, куди треба звертатися у разі виникнення питаннь щодо проходження ВЛК.

Куди звертатися, якщо виникають питання при проходженні ВЛК

У відомстві зазначили, що при проходженні військово-лікарської комісії може виникнути багато запитань, на які у разі потреби зможуть відповісти оператори «гарячих ліній».

Читайте також: Загальна мобілізація: в Україні запустили електронний запис для ВЛК

Щоб отримати допомогу від фахівців у сфері охорони здоров'я, потрібно звернутися за номером 0-800-60-20-19. Оператори «гарячої лінії» МОЗ цілодобово нададуть відповіді на питання:

Щодо проходження ВЛК у цивільних закладах охорони здоров’я:

Щодо проходження МСЕК:        

Також на «гарячій лінії» можна отримати консультації медпрацівників різних спеціальностей.

Якщо людині потрібна підтримка у питаннях отримання направлення на лікування, проходження ВЛК у військових закладах охорони здоров’я, отримання соціальних гарантій, процедури оскарження рішень ВЛК та інших питань, вона може звернутися на «гарячу лінію» Міністерства оборони України за номером 0 800 500 442.

Раніше ми писали, чи можна оскаржити рішення військово-лікарської комісії в Україні.