UA / RU
Підтримати ZN.ua

Журнал Time помістив на обкладинку портрет Цукреберга і напис «Видалити Facebook?»

У новому випуску журналу вийде стаття критика соцмережі Роджера Макнемі.

Американський журнал Time поділився фотографією обкладинки нового випуску. На ній зображений Марк Цукерберг, поверх обличчя якого з'явився напис «Видалити Facebook?». Номер вийде 26 жовтня і буде присвячений збою, який стався в роботі соцмережі 4 жовтня і тривав шість годин.

Одну з статей в ньому написав інвестор Facebook на ранніх стадіях розвитку і радник Цукерберга, а в подальшому один із затятих критиків соцмережі Роджер Макнемі. Стаття отримала назву «Facebook себе не виправить». У статті він згадує виступ колишньої співробітниці компанії Френсіс Хоген в Сенаті США, а також документи, які та передала виданню The Wall Street Journal.

За словами Макнемі, ці документи підтверджують, що «шкода від бізнес-моделі Facebook - це не випадковість, а, скоріше, неминучий результат небезпечного дизайну», а також, що «політики і ЗМІ постійно недооцінюють загрозу, що виходить від компанії, купуючись на радісні заяви про здатність об'єднати світ».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Цукерберг відповів на звинувачення Facebook в гонитві за прибутком, яка шкодить інтересам користувачів

Глобальний збій в роботі Facebook, Instagram і WhatsApp виник близько 18:00 за Києвом 4 жовтня. Збій тривав близько шести годин. Журналіст The New York Times Райан Мак заявляв, що не працювали не тільки сервіси і додатки Facebook, але і його внутрішні інструменти та комунікаційні платформи, включаючи Workplace.

Засновник Facebook Марк Цукерберг втратив майже сім мільярдів доларів через падіння акцій компанії, викликаних проблемами.