UA / RU
Підтримати ZN.ua

YouTube запустив освітню платформу для українських старшокласників

Сервіс прагне допомогти дітям, освіта яких перервалася через війну.

Відехостинг YouTube запустив онлайн-платформу з українським освітнім контентом для старшокласників. Таким чином сервіс прагне допомогти дітям, освітній процес яких був порушений через повномасштабне вторгнення Росії, повідомляється в блозі YouTube.

Платформа містить контент, що відповідає програмі української середньої школи. Він охоплює широкий спектр предметів, серед яких українська мова та література, фізика, біологія, хімія, математика тощо.

Читайте також: В Маріуполі окупанти забороняють школярам розмовляти українською навіть на перервах — радник мера 

Як отримати доступ до платформи «Навчання»:

Після цього можна починати дивитися навчальний контент українською мовою.

«З початку жахливої війни в Україні ми в YouTube постійно працюємо, щоб боротися з дезінформацією, надавати людям достовірну інформацію та об'єднувати нашу спільноту для підтримки зусиль з надання допомоги.

Вторгнення Росії в Україну матиме довгостроковий вплив на освіту, оскільки мільйони людей змушені залишити свої будинки, а багато навчальних закладів в Україні було пошкоджено чи зруйновано.

Щоб українські старшокласники могли легко знаходити в Інтернеті контент, який допоможе їм у навчанні, ми зібрали в одному місці на YouTube освітній контент українською мовою, зокрема природничі науки, математику, історію тощо. Ми сподіваємось, що ця освітня платформа допоможе українським студентам продовжувати навчання», - прокоментувала запуск платформи генеральний директор YouTube Сьюзан Войчицькі.

Під час війни багато українських школярів опинилися за кордоном. І вони та їхні батьки мали змогу порівняти навчання у нас у країні та там. Чи носять у місцевих школах форму або ставлять оцінки, а як із домашньою та дисципліною? Співголова ГО «Батьки SOS» зібрала враження батьків. Читайте їх у матеріалі Олени Бондаренко: «Як українські діти навчаються за кордоном: важливі речі, які треба знати».