UA / RU
Підтримати ZN.ua

Всесвітня організація охорони здоров'я закликала повністю відмовитися від ртутних термометрів

Медики закликають до поступового згортання виробництва і використання ртутних термометрів для вимірювання температури і ртутьвмісних приладів для вимірювання кров'яного тиску.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) закликає повністю відмовитися від виробництва і використання ртуті в медичних вимірювальних приладах до 2020 року. У "чорний список" потрапили і традиційні градусники.

В даний час єдиним міжнародним угодою, що регулює глобальне використання токсичної речовини, є так звана Минаматская конвенція, яка була прийнята напередодні в Кумамото (Японія). В рамках конвенції ВООЗ та організація "Здоров'я без шкоди" проводять кампанію з вилучення ртуті з усіх медичних вимірювальних приладів та впровадження більш безпечних безртутних приладів. Ртуть і її різні сполуки надають серйозне вплив на здоров'я, приводячи до поразок мозку і нервової системи, особливо в ранньому віці. Серед інших можливих наслідків для організму фахівці виділяють ураження нирок і травної системи.

згідно з документом, країни можуть продовжувати використовувати ртуть в медичних вимірювальних приладах до 2030 року за особливих обставин.

Як заявила генеральний директор ВООЗ Маргарет Чан, "необхідно раз і назавжди захистити людство від руйнівного впливу цього металу". "Ртуть є одним з десяти хімічних елементів, що викликають найбільшу стурбованість медиків". !zn

Читайте також:

Ртуть навчить?

Дитяча кімната: страхи і радості

ЯКЩО РОЗЛИЛАСЯ РТУТЬ

СМІТТЄВА ЕРА: ВІД СВІТАНКУ ДО ЗАХОДУ