UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вчені знайшли новий вид динозаврів

Дві особини нового виду загинули уві сні.

Міжнародна група вчених виявила в Китаї дві скам'янілості нового виду динозаврів, які відмінно збереглися. Як повідомляє «Популярная механика», динозаври мешкали на Землі 125 мільйонів років тому.

Останки динозаврів були знайдені в провінції Ляонін на північному сході Китаю. Вчені вважають, що тварини спали в глибоких норах, коли відбулося виверження вулкану.

«Ці тварини миттєво вкрилися вулканічним осадом, або коли вони були ще живі або відразу після смерті», - прокоментував палеонтолог Паскаль Годфруа з Королівського бельгійського інституту природничих наук.

Вчені вважають, що динозаври були невеликими, харчувалися рослинною їжею і дуже швидко бігали. Довжина їхнього тіла досягала приблизно 1,2 метра. Деякі особливості скелета також дозволяють припустити, що динозаври цього виду рили нори, як сучасні кролики.

«Його шия і передпліччя дуже короткі, але міцні, лопатки характерні для хребетних, що риють, а верхня частина морди має форму лопати», - додав Годфруа.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Читайте також: Вчені отримали найточнішу реконструкцію клімату з часів вимирання динозаврів

Раніше вчені розповіли про те, чому динозаври були такими великими. На їхню думку, цьому сприяла унікальна будова кісток динозаврів.