UA / RU
Підтримати ZN.ua

Uber заблокував водіїв, які перевозили хворого на коронавірус

Тимчасово заблоковані були також пасажири, які їхздили в їхніх машинах.

Компанія Uber підтвердила, що почала вживати власних заходів по боротьбі з розповсюдженням коронавіруса. Після того, як в одного з пасажирів була виявлена інфекція, у компанії заблокували і пасажирів, і водіїв, повідомляє "Популярная механика".

Заблоковані були два водія і 240 пасажирів, яких вони перевозили після того, як в їхньому салоні проїхали люди, у яких виявили коронавірус. Незважаючи на те, що ознак зараження у водіїв немає, в Uber відсторонили їх від роботи на два тижні. На цей же термін заблоковані і ті, хто їздив в їхніх машинах.

Блокування торкнулося тільки водіїв і пасажирів у Мексиці. У країні офіційно немає жодного випадку зараження, але в ній побував заражений турист. Міністерство охорони здоров'я Мексики повідомило, що 20 січня пасажир "китайського походження" вилетів з Лос-Анджелеса в Мехіко, де пробув два дні, відвідуючи магазини і визначні пам'ятки. Увечері 21 січня турист відчув нездужання і після повернення в США у нього виявили коронавірус.

Готель Hilton Mexico City Reforma, де зупинявся хворий, відвідала поліція і медики, які перевірили співробітників, а водіям Uber, які возили його, надали інформацією про те, що робити у разі появи симптомів коронавіруса. Після закінчення інкубаційного періоду, якщо симптоми не з'являться, водії повернуться до роботи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Станом на 4 лютого підтверджені 20 438 випадків захворювання у 31 провінції, муніципалітетах і автономних районах Китаю, померли 425 людей. Різке зростання кількості жертв коронавірусу розпочалося у п'ятницю, 31 січня – відтоді померли майже 100 хворих, перша смерть від коронавірусу зафіксована за межами Китаю.

За межами Китаю потенційно смертельний вірус діагностований у 120 людей. В Україні жодного випадку захворювання поки що не зафіксовано. Дві групи українських вчених працюють над розробкою тест-систем, що дозволять швидко виявляти збудника у слині людини.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу 2019-nCoV "надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення". У ВООЗ побоюються, що вірус потрапить на територію країн зі слабкою системою охорони здоров'я.

Вперше цей коронавірус діагностували у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, якими може заразитися людина.

Влада КНР запровадила жорсткий карантин в Ухані та інших містах, де зафіксовано спалах захворювання. Вильоти туристичних груп з Китаю припинені.

Докладніше про коронавірус читайте в матеріалі Лідії Суржик "Академік Володимир Широбоков: "Мікроби не прощають легковажності".