UA / RU
Підтримати ZN.ua

Pfizer дозволила за ліцензією виготовляти ліки від COVID-19 під своїм брендом

Пігулки Pfizer, в першу чергу, будуть доступні небагатим країнам.

Pfizer і Патентний пул лікарських засобів - організація громадської охорони здоров'я, що підтримується ООН, підписали угоду про ліцензійне виготовлення препарату Pfizer для перорального противірусного лікування COVID-19. Про це повідомляє офіційний сайт компанії Pfizer.

Угода ґрунтується на комплексній стратегії Pfizer, спрямованій на забезпечення рівного доступу до вакцин та лікування COVID-19 для всіх людей, особливо тих, хто живе у найбідніших країнах світу. Договір дозволить кваліфікованим субліцензіатам здійснювати постачання до країн, де проживає приблизно 53% всього населення світу.

Проміжні дані дослідження перорального препарату Pfizer продемонстрували зниження ризику госпіталізації та смертельних випадків від COVID-19 на 89%.

“Pfizer, як і раніше, прагне до наукових відкриттів, щоб допомогти всім людям покласти край цій пандемії. Ми вважаємо, що пероральні противірусні препарати можуть відіграти життєво важливу роль у зниженні серйозності інфекцій COVID-19, зниженні навантаження на наші системи охорони здоров'я та порятунку людських життів”, — сказав Альберт Бурла, голова та головний виконавчий директор Pfizer.

Pfizer не отримуватиме ліцензійні платежі за продажі в країнах з низьким рівнем доходу, а надалі відмовиться від усіх ліцензійних надходжень від продажів у всіх країнах, що підписали ліцензійну угоду.

У Британії регулятор з питань лікарських засобів схвалив застосування перших таблеток для лікування COVID-19. Препарат називається "Молнупіравір".

Читайте також: Pfizer у Росії тестує нові ліки проти коронавірусу: що потрібно знати

Раніше повідомлялося, що українські вчені також винайшли пероральну вакцину від коронавірусу.

6 листопада міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявляв, що вже найближчим часом Україна розпочне закупівлю ліків прямої дії від коронавірусної хвороби.