UA / RU
Підтримати ZN.ua

Nvidia провела частину пресконференції з голограмою генерального директора компанії

Всього кілька секунд презентацію вів цифровий двійник.

Глава компанії Nvidia Дженсен Хуанг провів на своїй кухні пресконференцію, на якій презентував новітні технології компанії, але на кілька секунд реальну людину замінив віртуальний двійник, повідомляє Cnet. Можете це називати комп'ютером клоном, діпфейком або цифровим двійником.

Через пандемії коронавірусу Nvidia, як і інші великі компанії почали проводити свої презентації онлайн. Однак Хуанг і раніше вже проводив трансляції зі своєї кухні, тому ніхто не побачив ніякої різниці в пресконференції, присвяченій новому продукту Nvidia Omniverse.

Читайте також: В Україні вперше провели операцію з використанням технології віртуальної реальності

Як пізніше зізналися в компанії, вони створили віртуальну копію кухні, гендиректора, навіть предмети на його реальної кухні були ідентично скопійовані.

Напередодні компанія випустила документальний фільм, в якому докладно розповіла про свою невелику витівку. Таким чином, вони наочно показали, як працює Omniverse для створення віртуальних світів.

Інженери повністю відсканували обличчя і тіло генерального директора, щоб створити 3D-модель Хуанга, а потім запрограмували її таким чином, щоб вона повністю копіювала його жести, вирази і міміку.

Комп'ютерний клон провів частину основного виступу, з плавним переходом від реального. Віртуальний гендиректор був на екрані всього 27 секунд.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Нагадаємо, що в Ізраїлі навчили штучний інтелект виявляти хвороби у людей. Технологія може визначити проблеми з диханням, насиченням крові киснем і проблеми з пульсом.