UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нове дослідження показало, які продукти харчування уповільнюють старіння мозку

Поліпшення харчування, на думку вчених, може допомогти зменшити ризик нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера.

Вчені з Університету Іллінойсу та Університету Небраски-Лінкольна в результаті дослідження з'ясували, які речовини в продуктах харчування здатні уповільнити старіння мозку, пише ScienceAlert.

Дослідники зіставили результати МРТ-сканування мозку та когнітивних тестів із споживанням їжі у 100 добровольців віком від 65 до 75 років. Інформацію про те, що їли пацієнти, збирали не лише методом опитування, а й шляхом аналізу крові.

З'ясувалося, що у пацієнтів, чиє харчування близьке до середземноморської дієти, мозок старіє повільніше.

Речовини, які, за даними дослідження, допомагають мозку:

Читайте також: Прогнози магнітних бур можуть стати точнішими: вчені відкрили новий факт про Сонце

До аналогічних висновків привело дослідження, результати якого опублікували у 2023 році: вчені спостерігали за учасниками 12 років і також виявили зв'язок між середземноморською дієтою та повільнішим зниженням когнітивних функцій.

Раніше німецькі вчені дійшли висновку, що основним джерелом харчового білка для людей кам'яної доби, швидше за все, були рослини, а не м'ясо.

Важливо! Ця публікація заснована на останніх та актуальних наукових дослідженнях у сфері медицини та має виключно загальноінформаційний характер. Публікація не може бути підставою для встановлення будь-яких діагнозів. Якщо ви захворіли або потребуєте діагнозу, зверніться до лікаря!