UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хакери атакували сайт ОДКБ: він не працює вже другий день

Відповідальність за злом взяли кілька кіберугрупувань.

Декілька угруповань хакерів, відомих своєю боротьбою проти кремлівського режиму, взяли на себе відповідальність за злам сайту ОДКБ (Організація договору про колективну безпеку). Атаку на ресурс було здійснено ввечері 13 вересня, про неї повідомила прес-служба організації.

Там зазначили, що частково доступ до сайту було відновлено вранці 14 вересня, водночас на момент написання новини ресурс залишався недоступним.

Читайте також: ОДКБ посилає свого генсека в Карабах на тлі загострення між Вірменією та Азербайджаном

Відповідальність за злом взяли він кібергрупи CAS, UCA і DF.

«Росія завжди зраджує своїх союзників. Завжди. Обіцянки російського керівництва не стоять навіть паперу, на якому вони написані. Вчора Вірменія звернулася до Організації Договору про Колективну Безпеку з проханням про допомогу, але результат був відомий заздалегідь - Росія, яка зараз зазнає поразки в Україні, не прийде. У вас дірка у колективній безпеці. "ОДКБ" настільки нікчемна організація, що не здатна захистити навіть свій власний сайт», - йдеться у повідомленні хакерів.

Нагадаємо, після деякого затишшя Азербайджан та Вірменія знову зіткнулися на кордоні, обидві сторони звинувачують одна одну в диверсіях, обстрілах та провокаціях.

Нинішні події є частиною конфлікту, що триває вже десятиліття. Найбільш масовими загальні втрати були під час Першої Карабахської війни 1987-1994 років. Тоді у боях загинули 28-38 тисяч солдатів з обох боків.

Про те, що це протистояння означає для нашої країни, читайте у статті Володимира Кравченка «Які ризики несе для України військове зіткнення між Азербайджаном та Вірменією?» на ZN.UA.