UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ілон Маск має намір створити сайт для перевірки правдивості журналістів

Бізнесмен хоче назвати сайт Pravda.

Засновник компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск заявив про те, що збирається створити сайт для перевірки правдивості журналістів та видань. Як заявив Маск на своїй сторінці в Twitter, він думає над тим, щоб назвати такий сайт Pravda. Він також додав, що сайт "не тільки повинен бути захищений від ботів, але й розкривати тих, хто використовує армії ботів для дезінформації".

"Створю сайт, де люди зможуть оцінювати кожну статтю і відстежувати в часі рівень надійності кожного журналіста, редактора видання. Думаю назвати його Pravda", - написав Маск.

Крім того, бізнесмен створив у Twitter опитування, в якому кожен охочий може проголосувати за те, чи вважає він створення подібного сайту необхідним. Він зазначив, що навіть якщо громадськість не захоче бачити подібний сайт, він зацікавить журналістів, редакторів і видавців. Разом з тим, він закликав медіа, які не згодні зі створенням подібного сайту, написати статтю з обґрунтуванням того, чому їхні читачі повинні проголосувати проти.

Як повідомляє "Медуза", останнім часом Маск критикував ЗМІ за публікації про проблеми в компанії Tesla. На його думку, аварії за участю машин його компанії журналісти висвітлюють куди активніше, ніж у випадку з іншими автомобільними компаніями. Він також критикував і називав дезінформацією недавні публікації про виробничі травми на фабриці Tesla і конфлікт компанії з профспілкою працівників автомобільної індустрії.

Деякі журналісти розкритикували заяви Маска, заявивши, що він стає схожий на президента США Дональда Трампа, який звинувачує ЗМІ у брехні через негативні публікації. Маск у відповідь заявив, що люди більше не вірять журналістам.

На початку липня 2016 року Tesla заявила про перший випадок смерті водія Model S при їзді на автопілоті. Інцидент стався під час руху Model S по трасі в режимі автопілота. Автомобіль потрапив під причеп трактора з високим дорожнім просвітом, який стояв перпендикулярно руху машини. Ні автопілот, ні водій автомобіля не ідентифікували причіп, пофарбований у світлий колір, як загрозу. За даними компанії, водій автомобіля помер на місці.

У березні цього року в аварію зі смертельним результатом потрапив електрокар Tesla Model X, тоді компанія також підтвердила, що автопілот був включений під час зіткнення.