UA / RU
Підтримати ZN.ua

Google опублікував перші панорамні знімки зруйнованих вулиць Київської області

Вже оцифровані вулиці Гостомеля, Бородянки та інших міст.

Фахівці Google опублікували перші панорамні знімки зруйнованих вулиць Київської області. Про це під час престуру у смт Макарів розповів заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко, повідомляється у Telegram-каналі МВС.

Вже опубліковано знімки зруйнованих вулиць та будинків Ірпеня, Гостомеля, Бородянки, Бучі, Горенки та Стоянки.

Читайте також: Мер Бучі розбив фейки РФ про загибель людей під час боїв: у 85% убитих кульові поранення

Мета загального проєкту Google – фіксація руйнувань, які завдали українським містам російські окупанти. Він максимально охопить міста з наймасштабнішими руйнуваннями. Відзнята інформація систематизується та розміщується на картах Google у режимі перегляду вулиць у відкритому доступі для всіх бажаючих.

Скріншот відео МВС

Нагадаємо, околиці Києва та область звільнили від окупаційних військ на початку квітня. Водночас перед журналістами зі світових видань та українськими кореспондентами постала картина звірств російських окупантів: масові вбивства, зґвалтування, руйнування та мародерство.

Незважаючи на те, що Київ узяв на себе зобов'язання в рамках Угоди про асоціацію Україна-ЄС ратифікувати Римський статут, українська влада цього й досі не зробила. Чому? Як це може вплинути на міжнародне розслідування злочинів, скоєних російськими військовими у Маріуполі, Харкові, Херсоні, Бучі, Бородянці, Ірпені, Чернігові, Волновасі та багатьох інших українських містах та селах? Відповіді на ці та інші питання – в інтерв'ю ZN.UA заступника генерального прокурора України у 2019-2021 роках Гюндуза Мамедова « Чому нашій країні необхідно ратифікувати Римський статут ».