UA / RU
Підтримати ZN.ua

Апарат для вивчення супутників Юпітера зробив фото Землі з космосу

Дорога до газового гіганта займе у зонда вісім років.

Апарат Європейського космічного агентства Jupiter Icy Moons Explorer (Juice), який летить до Юпітера, зробив своє перше «селфі» у космосі. На зображенні, яке зняла камера, розташована в передній частині апарату, потрапили Земля та частина сонячних панелей, повідомляє New Atlas.

Запуск Juice відбувся 14 квітня, він розпочав свою подорож до системи газового гіганта, яка триватиме вісім років. Він облетить Землю, Місяць та Венеру, щоб набрати достатню швидкість для досягнення своєї мети у 2031 році. Після цього апарат здійснить кілька обльотів супутників Юпітера Каллісто, Європи та Ганімеда, а потім вийде на орбіту навколо останнього.

Читайте також: «Юнона» зробила нові знімки супутника Юпітера Іо

В даний час Juice розгортає свої приладові штанги та антени для введення в експлуатацію. Щоб допомогти у цьому, космічний корабель оснащений двома камерами спостереження, JMC1 і JMC2. Першу я з них повернуто на одну із сонячних панелей апарату, до її поля зору увійдуть розгорнуті антени. Друга розташовується на вершині апарата і спрямована таким чином, щоб бачити розгортання 16-метрової антени Radar for Icy Moons Exploration (RIME).

ESA

Раніше вчені заявили про те, що новонароджений Юпітер був настільки яскравим і гарячим, що опромінював чотири своїх супутника таким інтенсивним світлом, що випаровував на них воду і позбавляв їх летючих речовин. Це може пояснити дивний склад галілеєвих супутників планети.