UA / RU
Підтримати ZN.ua

Актуально зараз: поради, які допоможуть підібрати повербанк для ноутбука

Варто уважно вибирати пристрій перед покупкою.

Росія завдає ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури, бажаючи залишити українців без світла, тепла та води. Водночас наші співвітчизники намагаються підготуватися до будь-яких життєвих ситуацій та придбати всі необхідні.

Читайте також: Без світла: скільки можна зберігати продукти в холодильнику, якщо немає електрики

Багато хто хоче придбати повербанк, щоб подовжити час роботи ноутбука без електрики. Вибирати його слід дуже уважно, щоби не нашкодити техніці, пише «НВ».

Переконайтеся, що повербанк, на якому ви зупинили свій вибір, підходить для ноутбука. Враховуйте, що маловідомі виробники гаджетів часто вказують ємність акумулятора, яка не відповідає реальності. Наприклад, заявлена ємність повербанка в 30 000 mAh за фактом буде лише 15-18 000 mAh. Повербанк обов'язково в півтора рази більше за об'ємом, ніж батарея ноутбука, яка, в середньому, має об'єм 10 000 mAh.

Враховуйте, що швидкість зарядки від повербанка набагато повільніша, ніж від мережі. На виході його акумулятори дають напругу 19 вольт, як і звичайний зарядний пристрій для телефонів.

Що потрібно для заряджання ноутбука від повербанку

Нагадаємо, що видання Forbes опублікувало три можливі сценарії блекауту в Україні з посиланням на звіт, який є у розпорядженні уряду.