UA / RU
Підтримати ZN.ua

Збірна Камеруну дискваліфікована ФІФА у всіх змаганнях

Міжнародна організація покарала африканську федерацію за втручання в її діяльність з боку влади.

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) тимчасово дискваліфікувала Камерунську футбольну асоціацію (FECAFOOT) і заборонила збірним країни всіх рівнів проводити матчі, повідомляється у прес-релізі ФІФА.

Причиною санкцій стало втручання держави у діяльність національної футбольної федерації. Вони також поширюються на всі камерунські футбольні клуби, які беруть участь у міжнародних змаганнях.

У червні президентом FECAFOOT був переобраний Мохаммед Ія, однак до цього він був заарештований за підозрою у скоєнні економічних злочинів.

ФІФА створить спеціальний комітет, який перегляне статут асоціації і до 31 березня 2014 року і проведе вибори нового керівництва. Цей комітет буде виконувати роль виборчого органу, рішення якого є остаточними і обов'язковими до виконання.

Камерун буде повернуто до ФІФА, як тільки влада країни дозволить комітету провести вибори, а діяльність національної футбольної асоціації буде проходити безперешкодно.

Нагадаємо, що 2 червня збірна Камеруну зустрічалася в контрольному поєдинку з українською командою - матч відбувся на київському НСК "Олімпійський" і завершився нульовою нічиєю. Після тієї зустрічі камерунці зіграли і у відбірному циклі до ЧС-2014 дві гри, в яких набрали чотири очки і лідирував у своїй групі. Рішення ФІФА може перешкодити команді провести 6 вересня ключовий матч останнього туру відбірного циклу проти Лівії. !zn

Читайте також:

Бразилія перервала рекордну серію Іспанії, завоювавши Кубок Конфедерацій на легендарній "Маракані"

Тренер збірної Камеруну не вважає, що гра з Україною була нудною

Збірна України вривається в 30-ку кращих команд світу за версією ФІФА