UA / RU
Підтримати ZN.ua

Владислав Ревенко посів третє місце на легкоатлетичному турнірі "Стрибки на Майдані"

Український стрибун з жердиною поступився у напруженій боротьбі поляку Петру Лисеку і німцеві Міхелу Фрауену.

14 вересня на площі біля Київської мерії відбувся традиційний легкоатлетичний турнір зі стрибків з жердиною "Стрибки на Майдані".

Українець Владислав Ревенко у напруженій боротьбі, яка проходила у нелегких погодних умовах на імпровізованому помості, посів третє місце, поступившись лише поляку Петру Лисеку і німцеві Міхелу Фрауену.

Всі стрибуни із жердиною зупинилися на позначці 5.30 м, проте за кількістю результативних спроб першість дісталася польському атлету. Спортсмени штурмували планку на позначці 5.40 м, але так і не зуміли виконати свої стрибки без помилок.

Відзначимо, що турнір "Стрибки на Майдані" проводиться вже вшосте - одним з ідейних натхненників турніру є президент НОК України багаторазовий рекордсмен світу Сергій Бубка. Змагання входять в офіційний календар Міжнародної федерації легкої атлетики (ІААФ).

Владислав Ревенко почав свої виступи на позначці 5.00, і відразу ж зазнав невдачі, яка могла вивести з рівноваги будь-якого спортсмена - шестовик збив планку і, невдало згрупувавшись, вилетів за межі сектора. Але українець, як ні в чому не бувало, піднявся і, одержавши невелику допомогу від лікарів, продовжив змагатися. Дощ не тільки робив покриття імпровізованої доріжки мокрим, але і заважав спортсменам встановити правильну точку відштовхування, що зрештою позначилося на результатах.

Нагадаємо, що в минулому році Ревенко також був третім на київському турнірі. Перемогу ж на тому турнірі здобув ще один український атлет Максим Мазурик, який, втім, нинішні змагання пропустив.

Відзначимо, що цього вікенду чемпіонка світу-2013 Ганна Мельниченко стала переможницею престижного турніру з багатоборства у французькому Таленсі. Українка вперше в своїй кар'єрі була першою на цих підсумкових змаганнях. !zn

Читайте також:

Богдан Бондаренко завершив успішний сезон перемогою на турнірі в Італії

Легкоатлет Юрій Кримаренко встановив особистий рекорд на міжнародному турнірі у Бердичеві

Американська легкоатлетка поскаржилася на "невдячну публіку" під час ЧС в Москві