UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Вірю, що вони там хочуть в Україну": чемпіон світу зі скелелазіння висловився про повернення Донбасу до України

Донецьк окуповано з 2014 року.

Дворазовий чемпіон світу у швидкісному скелелазанні Данило Болдирєв зізнався, що вірить у повернення Донбасу в Україну.

"Я однозначно вірю, що вони хочуть в Україну. Навіть тренер з легкої атлетики мій. Йому 82 роки. Він совковий чоловік, але каже: "Україна – це моя країна". Я щиро вірю, що люди там хочуть, щоб була Україна, щоб Донецьк повернувся... Якісь люди можуть себе обманювати, обманювати, що їх там бомбили, що зараз так і треба, що Росія там... Але це 10%... Це ті, хто заблукав. Люди мають право помилятися.

Але якщо ми візьмемо щиру людську позицію, люди хочуть. І буде там Україна. Я в це вірю. У мене навіть сон був, що я готуюся у Донецьку до Олімпійських ігор. Вірю, що 90% бажають бути українським Донецьком. Там мешкають українці, наші українці. А заблуканим допоможемо розплутатися. Це теж наші люди, їм потрібно теж допомагати", - наводить слова Болдирєва.

Нагадаємо, що з весни 2014 року бойові дії в Україні велися на окремих територіях Донецької та Луганської областей, на яких сепаратисти за підтримки Росії проголосили так звані "ДНР і "ЛНР".

24 лютого цього року президент РФ Путін зробив термінову заяву про проведення спеціальної військової операції на території України, розпочавши широкомасштабне вторгнення до українських міст.

Читайте також: Найкращий український велогонщик розповів, як залишав Донецьк

Раніше медалістка Олімпіади-2020 розповіла про примусову мобілізацію у Донецьку.