UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ультрас засудили донецьких уболівальників, які освистали хвилину мовчання за загиблими у Києві

Перед матчем Ліги Європи на "Донбас-Арені" було оголошено хвилину мовчання у пам'ять про загиблих під час зіткнень у Києві. Однак глядачі у цей момент почали свистіти і скандувати "Беркут".

Українські представники руху "ультрас" засудили поведінку вболівальників під час матчу 1/16 фіналу Ліги Європи на "Донбас-Арені", які освистали хвилину мовчання у пам'ять про жертв київських протистоянь.

В цей момент деякі глядачі не тільки свистіли, але і почали скандувати "Беркут, Беркут", а також тримали у руках російські прапори.

"Перед початком поєдинку оголошено хвилину мовчання на честь загиблих українців у Києві, у кожного з гравців на руці жалобна стрічка, ультрас-сектор донеччан замість банерів вивішує текстівки з написом "Вони померли за Україну", на секторі маса українських прапорів, усе б добре, але... Донецьк показує свій характер і наплювацьке ставлення на країну, на загиблих людей, на їхніх родичів, всю хвилину мовчання лунає свист і крики, мовчить тільки ультрас-сектор", - йдеться у заяві.

"Пізніше це бидло освистає і гімн України, який донецькі фанати заспівали на початку гри. Що тут можна сказати, всі прекрасно знають, що Донецьк не те місто, де від душі будуть співати гімн або кричати "Слава Україні". Однак таке хамське ставлення притаманне тільки бездушним, зазомбованим і гнилим людям (якщо їх можна назвати людьми). Повага фан-руху донецького Шахтаря за їхню терпимість і рішучість у такому суспільстві", - кажуть ультрас.

Нагадаємо, що нещодавно українські футбольні вболівальники оголосили про перемир'я, взаєморозуміння і підтримку під час непростого часу, який переживає Україна.

Відзначимо також, що представники фанатського руху в Донецьку всіляко підтримували акції Євромайдану у своєму місті.

Нагадаємо, донецький "Шахтар" програв "Вікторії" 1:2 у повторному матчі 1/16 фіналу Ліги Європи і не зумів пробитися в наступний раунд змагань. !zn

Читайте також:

Луческу назвав несподівану поразку від "Вікторії" хорошим уроком для його команди

Кернес звинуватив ультрас "Металіста" в намірі проявити агресію

Вболівальники "Металіста" звернулися до Ярославського з проханням врятувати команду