UA / RU
Підтримати ZN.ua

Український боксер отримав шанс зустрітися з американцем, який випередив Кличка на 7 років

Українець Анатолій Дудченко, займає 4-те місце в рейтингу IBF, може стати одним з претендентів на чемпіонський титул у напівважкій вазі, яким володіє легендарний Бернард Хопкінс.

Маловідомий в Україні боксер Анатолій Дудченко, на рахунку якого 19 боїв на професійному рингу, може стати претендентом на титул чемпіона світу за версією IBF, яким зараз володіє легендарний американець Бернард Хопкінс.

35-річний уродженець Дніпропетровська, що живе вже довгий час у Каліфорнії, підписав контракт з однією з провідних американських промоутерських компаній Main Events, яка також є співпромоутером українця В'ячеслава Глазкова. І вже в лютому Дудченко може провести свій наступний бій, на кону якого буде стояти звання челленджера - офіційного претендента на чемпіонський титул.

За інформацією українського видання "Погляд" за право отримати Дудченка під свої прапори змагалися відразу три провідних американських компанії. Крім Main Events на українця претендували Top Rank, що промоутує дворазового олімпійського чемпіона Василя Ломаченка, Banner Promotion, під прапором якого виступає чемпіон світу-2011 серед любителів Тарас Шелестюк.

Зазначимо, що Дудченко починав шлях у професіонали у важкій вазі (до 91 кг), однак згодом прийняв рішення перейти у напівважку категорію, де виступає кілька українських боксерів - В'ячеслав Узєлков та Ісмаїл Сіллах, який нещодавно програв бій за чемпіонський титул WBO росіянину Сергію Ковальову. До речі, Ковальов раніше заявляв про об'єднавчий бій із Хопкінсом.

48-річний Хопкінс - досить яскрава фігура у світі боксу: він став першим боксером, який заволодів чемпіонськими поясами чотирьох основних версій - на 7 років раніше за досягнення Володимира Кличка у суперважкому дивізіоні. Також Хопкінс двічі ставав найстаршим чемпіоном світу - 46 і 48 років.

Зазначимо, що останній бій українець Анатолій Дудченко провів 26 жовтня у Німеччині проти німця Бернарда Воге, завоювавши титул інтерконтинентального чемпіона за версією IBF. !zn

Читайте також:

Євген Хитров нокаутував суперника в першому раунді, вдало дебютувавши на профірингу

Перший бій на профірингу українець Хитров проведе проти нокаутера з Шотландії

"Українські Отамани" здобули третю перемогу поспіль, впевнено здолавши "Італійський Грім"

Дворазовий олімпійський чемпіон кинув виклик Василю Ломаченку