UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українська легкоатлетка отримає золото ЧЄ-2013 через півроку

Дискваліфікація болгарської спортсменки, яка посіла перше місце, призведе до того, що золоту медаль на дистанції 60 метрів передадуть українці Марії Ремень.

Українська бігунка Марія Ремень отримає золото чемпіонату Європи у закритих приміщеннях через півроку після фінішу першості.

Допінг-проба болгарської бігунки Тездзхан Наїмової, взята у березні після її перемоги на дистанції 60 м, дала позитивний результат на стероїд дростанолон. Таким чином, у разі, якщо довести свою невинність Наїмовій не вдасться (а швидше за все так і буде), або вона просто не захоче цього робити, золото, яке вона завоювала у Гетеборзі, перейде до рук Марії Ремень, повідомляє "СЕ в Україні".

Віце-чемпіонкою у такому разі стане француженка Міріам Сумаре, бронзу отримає співвітчизниця Наїмової - Івет Лалова.

Слід зауважити, що це вже другий подібний випадок у кар'єрі 26-річної спортсменки (раніше вона вже відбувала дворічну дискваліфікацію за порушення антидопінгового кодексу, зафіксоване на тестових змаганнях під егідою IAAF у Софії-2009).

Болгарська федерація легкої атлетики вже повідомила про довічну дискваліфікацію Наїмової, за якою, щоправда, залишається право оскаржити це рішення у Спортивному арбітражному суді Лозанни.

Таким чином, якщо медаль все-таки перейде Ремень, за результатами зимового ЧЄ-2012 в активі української команди буде три золоті та одна бронзова нагорода. Примітно, що всі нагороди на цьому турнірі завоювали представниці жіночої команди.

Сама ж Марія Ремень може додати до своїх досягнень - бронзи на Олімпіаді-2012 і ЧС-2011, а також золота ЧЄ-2010 та Універсіади-2013 ще медаль вищої проби на європейській зимовій першості. і !zn

Читайте також:

Двох олімпійських призерів-легкоатлетів з України дискваліфіковано за допінг

Владислав Ревенко посів третє місце на легкоатлетичному турнірі "Стрибки на Майдані"

Легка атлетика: встановити новий світовий рекорд Бондаренку завадила травма