UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Луганській і Донецькій областях у вересні відкриють дві льодові арени

За державною соціальною програмою "Хокей України" у Луганську і Дружківці найближчим часом з'являться спортивні споруди, де можна буде займатися зимовими видами спорту.

Протягом найближчих двох тижнів у Луганську і Дружківці Донецької області відкриються льодові арени.

Про це ZN.UA стало відомо з власних джерел. Зараз на спортивних спорудах ведуться завершальні роботи з внутрішньої обробки, а після їх закінчення відбудеться запуск ковзанок із штучним льодом.

Спорудження льодових майданчиків у Луганську та Дружківці ведеться за рахунок державної програми "Хокей України", в рамках якої з 2007 року у країні було відкрито 7 споруд, придатних для занять зимовими видами спорту - хокеєм, фігурним катанням та шорт-треком.

Окрім арен у Дружківці і Луганську у 2013 році уряд планував відкрити льодовий стадіон у Севастополі.

Що стосується організації хокейної команди у Луганську, про що нещодавно говорив народний депутат і президент ХК "Донбас" Борис Колесніков, то ця інформація підтвердилася лише частково. Точніше сказати, цю подію вирішили перенести на 2014 рік, через недосвідченість луганчан у хокейних справах. А поки що в Луганську буде відкрито дитячу хокейну школу. У Дружківці за запевненням Колеснікова з наступного сезону буде сформовано фарм-клуб "Донбасу", який виступає у Континентальній хокейній лізі.

Зазначимо, що на початку вересня повідомлялося про те, що в Сєвєродонецьку незабаром розпочнеться реконструкція арени Льодовий палац спорту, яка буде здійснюватись частково за кошти фонду, організованого підприємством "Остхем" Дмитра Фірташа. !zn

Читайте також:

Добкін повідомив про припинення існування хокейного клубу в Харкові

Нападник "Донбасу" Руслан Федотенко потрапив до списку найцінніших гравців КХЛ