UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сім представників Прем'єр-ліги України програли на старті Кубка України

Для кількох команд елітного дивізіону виступ у другому за рангом національному турнірі завершився достроково.

Сім представників елітного дивізіону чемпіонату України припинили боротьбу за Кубок України-2013/14 на стадії 1/16 фіналу: луганська "Зоря" поступилася команді першої ліги - краматорському "Авангарду", "Таврія" - черкаському "Славутичу" (ліга 1).

Інші клуби постраждали в очних протистояннях Прем'єр-ліги - "Говерла" поступилася "Арсеналу", донецький "Металург" - "Динамо", "Волинь" - "Ворсклі", "Іллічівець" упав від трьох голів "Шахтаря", а "Карпати" у Львові вирвали перемогу над "Севастополем".

В інших матчах "Металіст" вже у додатковий час обіграв "Олександрію" 4:1, а "Тернопіль" обіграв "Полтаву" 4:3.

26 вересня в рамках цієї стадії відбудеться заключний поєдинок - тернопільська "Нива" візьме "Украгроком" з Голоковки Кіровоградської області.

Жеребкування 1/8 фіналу відбудеться об 11:00 27 вересня у Києві: так само, як і на стадії 1/16 воно буде "сліпим", без будь-яких обмежень або "посівів": команди Прем'єр-ліги зможуть, як і раніше зустрітися між собою на ранньому етапі змагань. Матчі 1/8 фіналу відбудуться 30 жовтня.

У Києві динамівцям випало нелегке завдання успішно стартувати у Кубку України у поєдинку з донецьким "Металургом". На тлі невдалого виступу "Динамо" в усіх змаганнях будь-яка наступна гра з участю цієї команди буде привертати підвищену увагу, тим більше, коли на кону стоїть подальша участь у тому чи іншому турнірі.

Кияни з перших хвилин заволоділи ініціативою, а на 25-й хвилині порушення у штрафному майданчику донеччан привело до пенальті, який чітко реалізував Олег Гусєв. До кінця першого тайму кияни створили чимало нагод для взяття воріт, але як завжди у "біло-синіх" були проблеми або з останнім пасом, або з завершальною стадією.

Після перерви події на полі розгорталися дуже швидко: спочатку Микола Морозюк засмутив колишній клуб, а потім прийшла черга Андрія Ярмоленка - він, до речі, вперше в сезоні залишився у запасі, вийшовши на заміну у другому таймі. Атакуючий хавбек завдав двох точних ударів протягом семи хвилин, що багато в чому визначило результат гри. І нехай Сергій Болбат, вигравши повітряну дуель з Домагоем Відою, скоротив рахунок до мінімуму, це навряд чи якось вплинуло на переможну ходу "Динамо".

Що ж, кияни, на відміну від минулого сезону, зіграють у 1/8 фіналу, а далі - і на 10-й Кубок можна замахнутися.

"Динамо" (Київ) - "Металург" (Донецьк) - 3:2 (1:0)

Голи: Гусєв, 25 - з пенальті (1:0). Морозюк, 48 (1:1). Ярмоленко, 57 (2:1). Ярмоленко, 64 (3:1). Болбат, 65 (3:2).

"Динамо" (Київ): Коваль, Данилу Сілва, Хачеріді (Виду, 54), Драгович, Макаренко, Сидорчук, Велозу, Гусєв (Ярмоленко, 46), Беланда (Аруна, 74), Ленс, Ідейє.

"Металург" (Донецьк): Бандура, Морозюк, Барановський, Зотов, Даніель, О'Ді, Мамутов, Прийма (Полулях, 90+2), Болбат, Дегтярьов (Трояновський, 46), Жуніор Мораес (Алешандре, 46).

Покарання: Прийма, 51. Сидорчук, 90+4 (попередження).

Судді: ЛІСАКОВСЬКИЙ (Одеса), Карапетян (Тернопіль), Чертопляс (Херсон).

25 вересня. Київ. НСК "Олімпійський". 15 587 глядачів (вміщує 70 050). 10 градусів.

Тим

"Карпати" вже встигли зустрітися з кримською командою в нинішньому сезоні - у рамках першості Прем'єр-ліги: в останній день літа підопічні Олександра Севідова програли "Севастополю" на виїзді 0:1. Тому говорити про те, наскільки принциповий характер отримало кубкове протистояння, навіть і не варто. Тим більше, що львів'яни ще з радянських часів зарекомендували себе так званим "кубковим бійцем".

Львів'яни не могли домінувати на полі у поєдинку з достатньо рівною за силою командою, але за рахунок більш злагоджених дій і натиску в атаці, вони могли як мінімум збентежити суперника. На 16-й хвилині красива комбінація у штрафному гостей завершилася ефектним ударом камерунця Армана Елли. Варто відзначити, що не менш ефектною вийшла знижка від Олександра Гладкого - українець зробив точний пас потилицею.

За чверть години удача віддала борг "Карпатам" - удар Олександра Жабокрицького прийняла на себе штанга. Мабуть, це була єдина по-справжньому реальна можливість для кримчан зрівняти рахунок. А "Карпати" між тим продемонстрували справжнє марнотратство при реалізації моментів. Та до цього часу рахунок був на їхню користь, що в підсумку вивело львівську команду в 1/8 фіналу.

"Карпати" (Львів) - "Севастополь" - 1:0

Гол: Елла (16).

"Карпати": Ільющенков, Мірошниченко, Пластун, Балажиц, Костевич, Ткачук (к), Голодюк, Озарків (Марселіньо, 75), Елла (Зеньов, 62), Гладкий (Бохашвілі, 89), Бартуловіч.

"Севастополь": Чуваєв, Федорів, Мате, Новак, Міколюнас, Дуляй (к), Жабокрицький, Фарлей, Коваль (Ібраімі, 78), Караваєв (Малиновський, 69), Будковський.

Попередження: Федорів (49), Малиновський (76), Новак (80).

Суддя: Лисенчук (Київ).

25 вересня. 21.00. Львів. Стадіон "Україна".

Відзначимо, що в поєдинку між двома командами Прем'єр-ліги "Ворскла" і "Волинь" знадобилося 120 хвилин для визначення переможця - перемогу полтавчанам приніс на 116-й хвилині Денис Дедечко, який став справжнім героєм поєдинку. На рахунку екс-динамівця два голи. Причому вирішальний м'яч був дійсно гарним - півзахисник "зняв павутину" у верхній частині воріт Неділька. !zn

Читайте також:

Кубок України: букмекери впевнені у легких перемогах лідерів

"Шахтар" обіграв "Чорноморець" і наздогнав "Динамо" за кількістю перемог у Суперкубку

Спонсори "Динамо" вимагають від Суркіса відставки Блохіна, - ЗМІ

Ярмоленко порадив фанам "сидіти вдома", а Гусєву "соромно виходити на вулицю"