UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Реал" здолав "Аталанту" і вшосте виграв Суперкубок УЄФА

Мадридці дотиснули суперника у другому таймі.

Кіліан Мбаппе

Кіліан Мбаппе

14 серпня у Варшаві відбувся матч за Суперкубок УЄФА між мадридським "Реалом" та італійською "Аталантою".

Зустріч команд завершилася перемогою іспанців з рахунком 2:0.

Перший тайм вийшов досить рівним, а команди обмінялися влученнями в каркас воріт одна одної. Все вирішилося після перерви. "Аталанта" поступово почала не встигати за іспанцями, які нарощували свою перевагу та змогли її реалізувати.

На 59-й хвилині Вінісіус на фланзі штрафного пішов від опіки захисника і віддав пас уздовж воріт, а Вальверде залишалося просто підставити ногу.

Остаточний рахунок встановив зірковий дебютант "Реала" Кіліан Мбаппе. Француз отримав пас від Беллінгема в центрі штрафного майданчика і класно підсік м'яч точно в кут воріт.

"Реал" – "Аталанта" – 2:0

Голи: Вальверде, 59 Мбаппе, 68

"Реал": Куртуа, Карвахаль (Себальйос, 88), Мілітао, Рюдігер, Менді, Вальверде, Чуамені, Родріго (Модрич, 76), Беллінгем (Васкес, 89), Вінісіус Жуніор (Гюлер, 88), Мбаппе (Диас, 83)

"Аталанта": Муссо, Джімсіті, Хін (Палестра, 90), Колашинац (Баккер, 71), Дзаппакоста (Ретегі, 64), де Рон, Едерсон, Руджері, Пашалич (Мансоні, 90), Де Кетеларе (Годфрі, 64)

Попередження: Беллінгем, Вінісіус – Лоренсо, Джімсіті

Відеоогляд матчу доступний за посиланням.

Це був 49-й розіграш Суперкубка УЄФА в історії. "Реал" став шестиразовим володарем трофея, що є новим рекордом. Також це десятий трофей у складі мадридців для українського воротаря Андрія Луніна, який провів цю гру у запасі.

У поєдинку за Суперкубок УЄФА щорічно зустрічаються переможці Ліги чемпіонів та Ліги Європи.

Читайте також: "Реал" Луніна обіграв "Челсі" Мудрика у США

Раніше повідомлялося про те, що "Динамо" пройшло "Рейнджерс" у кваліфікації Ліги чемпіонів.