UA / RU
Підтримати ZN.ua

Продивуса позбавлено посади: Мін'юст вніс до реєстру нового президента Федерації боксу України

Скандальний чиновник більше не є керівником українського боксу.

Новим президентом Федерації боксу України став Кирило Шевченко, про що повідомляє Tribuna.com із посиланням на документ Міністерства юстиції України.

Портал опублікував дані, які вніс Мін'юст до єдиного реєстру юридичних осіб та громадських формувань. Новим президентом Всеукраїнської громадської організації "Федерація боксу України" став Кирило Шевченко.

Це означає, що повноваження Володимира Продивуса на цій посаді зупинено. Про зміни у реєстрі стало відомо сьогодні, 15 червня.

Шевченко раніше очолював Федерацію боксу Києва. Наприкінці 2021 року частина регіональних представництв ФБУ провела свою конференцію та визнала президентом Шевченком, а на іншій конференції Продивус зберіг свою посаду, яку обіймав з 2008 року. 11 регіональних осередків ФБУ не визнали ці вибори.

У 2022 році Володимир Продивус був призначений віце-президентом Міжнародної асоціації боксу (IBA). При цьому український чиновник відомий теплими відносинами з російським президентом ІВА Умаром Кремльовим, які не змінилися на тлі повномасштабного військового вторгнення РФ до України.

Читайте також: Український боксер Сіренко виставив на благодійний аукціон чемпіонський пояс

Раніше повідомлялося про те, що Володимира Кличка офіційно внесли до Міжнародної зали боксерської слави.