UA / RU
Підтримати ZN.ua

Олімпійський чемпіон Петренко втратив посаду віце-президента федерації після катання в Сочі

Фігурист виступив на льодовому шоу у Сочі після повномасштабного вторгнення Росії до України.

Віце-президента Української федерації фігурного катання Віктора Петренка позбавили президентської стипендії та права викладати після його виступу у Сочі в липні 2022 року. Відповідний указ №567/2022 підписав президент Володимир Зеленський.

Згідно з повідомленням прес-служби президента, Національний олімпійський комітет та Українська федерація фігурного катання засудили вчинок Петренка, який після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в липні 2022 року взяв участь у льодовому шоу "Червона квіточка" в Сочі.

"Віктор Петренко припинив участь у навчально-тренувальному процесі, підготовці спортсменів для національних збірних команд з олімпійських видів спорту та діяльності з розвитку громадського фізкультурно-спортивного руху", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Українських фігуристів змусили прибрати слова Зеленського з їхнього виступу на чемпіонаті світу у Франції

Раніше повідомлялося про те, що Петренко виступив на льодовому шоу, яке відбулося у російському Сочі. Він став учасником шоу Тетяни Навки, яка є дружиною речника президента РФ Владіміра Путіна Дмитра Пєскова.

Віктор Петренко став першим українцем, включеним до Зали слави фігурного катання. Протягом спортивної кар'єри Петренко вигравав "золото" та "бронзу" Олімпійських ігор, а також ставав чемпіоном Європи та світу.