UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Металіст" грає внічию з ПАОКом і проходить у наступний раунд кваліфікації ЛЧ

Харківська команда успішно подолала грецький бар'єр і готується дізнатися наступного суперника з відбору до основного раунду Ліги Чемпіонів.

Харківський "Металіст" успішно кваліфікувався у четвертий раунд відбору до групового турніру Ліги Чемпіонів - у двоматчевій дуелі харків'яни виявилися сильнішими грецького ПАОКа.

Маючи солідний запас після перемоги на виїзді 2:0, підлеглі Мирона Маркевича витримали натиск суперника і зіграли внічию 1:1.

Тепер харків'яни повинні чекати рішення УЄФА з приводу можливого вигнання клубу з єврокубків, пов'язаного з проведенням договірного матчу з "Карпатами" в сезоні-2007/08. Як ми вже повідомляли, його приймуть 13 серпня.

9-го ж числа нинішнього місяця відбудеться жеребкування четвертого раунду кваліфікації ЛЧ. Можливими суперниками української команди можуть стати грізні "Арсенал", "Мілан" і "Реал Сосьєдад".

Поєдинок у Харкові, всупереч очікуванням, не розпочався з атак гостей - "Металіст" контролював ситуацію. Загалом, у першому таймі команди практично не створювали небезпечних моментів.

Розв'язка настала після перерви: відбивши серію атак ПАОКа, футболісти "Металіста" відкрили рахунок і фактично зняли всі питання про переможця. Марлос видав точний пас на Бланко і аргентинець не менш точно вистрілив - 1:0. Однак завершити поєдинок перемогою харків'янам не вдалося. Через 10 хвилин сербський легіонер грецького клубу Нецід завдав удару у відповідь.

Втім, на чудовий настрій команди Мирона Маркевича це ніяк не вплинуло - харків'яни зробили перший успішний крок у Лізі Чемпіонів.

Металіст - ПАОК- 1:1 (0:0)

Голи: Бланко, 72 (1:0). Нецід, 83 (1:1).

"Металіст" (Харків, Україна): Дишленкович, Азеведо, Папа Гуйє, Моледо, Вільягра, Едмар (Березовчук, 90), Краснопьоров, Соса, Соуза (Марлос, 62), Бланко, Девіч (Крістальдо, 76).

ПАОК (Салоніки, Греція): Хакобо, Мігель Вітор, Ліно, Ціоліс (Нецід, 82), Георгіадіс (Лоуренс, 75), Лазер, Кацураніс, Кіциу, Оліс, Лукас, Салпінгідіс (Атанасиадис, 67).

Покарання: Тато, 24. Мігель Вітор, 29. Кацураніс, 38. Атанасиадис, 90 (попередження).

Суддя: Майєр (Німеччина).

7 серпня. Харків. ОСК "Металіст". 39 286 глядачів. !zn

Читайте також:

"Металіст" позбавлений бронзи сезону-2007/08 за договірний матч з "Карпатами"

Після перемоги "Металіста" Маркевич говорив про спеку, його візаві - про "хворобливий урок"

Харківський "Металіст" продовжує шукати варіанти для посилення складу

Євген Хачеріді отримав офіційне запрошення перейти в "Шахтар"